Currysås är barndom för mig. Häromdagen blev jag väldigt sugen på currysås, så det fick det bli. Ris och currysås är en klassiker. Istället för kyckling använder jag quorn, som påminner till konsistensen om kyckling. Jag gjorde en krämig sås och den blev så god. 

Curry sauce is childhood for me. The other day, I was very keen on curry sauce, so it had to make it. Rice and curry sauce is a classic. Instead of chicken, I use quorn, similar to the texture of chicken. I made a creamy sauce and it was so good.


Krämig Currysås

1 msk kokosolja
1-2 tsk currypulver
1/4 tsk gurkmejapulver
2 msk mjöl
2,5 dl vegetarisk buljong
2 dl grädde
salt
svartpeppar

Smält kokosolja i en kastrull. Blanda i curry och gurkmeja och låt fräsa en stund. Tillsätt mjöl och rör runt. Blanda i buljong och låt sjuda i några minuter. Blanda sedan i grädde och låt sjuda en stund. Krydda efter smak. Servera med ris och quorn.


Creamy Curry Sauce

1 tbsp coconut oil
1-2 tsp curry powder
1/4 tsp turmeric powder
2 tbsp flour
2.5 dl vegetarian broth
2 dl cream
salt
black pepper

Melt coconut oil in a pan. Stir in the curry and turmeric and let sizzle for a while. Add flour and stir. Stir in broth and let simmer for a few minutes. Then add the cream and let simmer for a while. Season to taste. Serve with rice and quorn.